5e wandeldag GR10

Vanochtend weer om 7.30 aan het ontbijt in Saint Etienne de Baigorry. Meteen ook de laatste dag met onze franse mederandonneur Francis, die vandaag richting huis gaat. Was moe😃. Na de vermoeiende dag van gisteren om 8 uur bij het kerkje van Baigorry vertrokken richting St Jean Pied de Port.
Snel bij de Marche nog een paar mueslirepen gekocht en 3 liter water(=3kg) pp bijgevuld. Het zou een zonnige dag worden, en dat was het ook😁. Meteen klimmen naar boven. Verzuring al direct te voelen na het ontbijt, maar als je weer boven (1020m) bent vergeet je het weer snel.
De sneeuwtoppen waren al zichtbaar. Dit wordt onze uitdaging komende week, want dan gaan we richting 2100m. Hopen dat we niet door de sneeuw hoeven te lopen. De gieren waren ons weer in de gaten aan het houden. Giga beesten.
Chris had gisteren zijn stok gebroken maar ging als een speer. We hadden nog geen ruzie gehad😃.
Het was bloedheet beneden, maar boven was het goed te doen. Komende week wordt het 32 graden, maar we verlangen dan zeker naar wat koeler weer. Soms kom je ook nog zo'n einzelganger met zijn parachutje tegen. Na 10'keer proberen lukte het m eindelijk.
Na een tochtje van 21 km kwamen we aan bij St jean pied de port waar we midden tussen de camino gangers terecht kwamen. De bedevaarders van santiago de compostella. Enorm druk, wat we niet meer gewend waren de laatste dagen. 
Onze dag sloten we zoals gewoonlijk weer af met een lekker biertje😃Zolang het kan moet je het doen.
Morgen gaan we richting het zuiden Phagalcette, een tocht van zo'n 18km.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Wat zijn mijn overwegingen om de GR10 te gaan lopen en voor wie?

Voorbereiding 2e Tocht GR10 voor Spieren voor Spieren

14e en laatste wandeldag GR10 2017