13e wandeldag GR10

Vandaag donderdag 7 september vertrokken wij vanuit Germ voor een pittige etappe tot lac d'Oo (dachten we😃) voor 16km met 1200m klimmen en 1015m dalen. Helaas moesten we verder lopen tot Refuge Espingo met 600m meer klimmen, omdat de Gite bij lac d'Oo gesloten was en we niet mochten camperen😔 bij het meertje. Afstand was uiteindelijk 21 zware klimkilometers. Pfff dat was zweten en we konden niet eens douchen bij Refuge d'Espingo. 
Het was in aanvang een heerlijke etappe die startte in de mist met een stevige klim naar Courette d'Esquirry en die zwaar eindigde bij de Refuge d'Espingo. 
Na ongeveer een uur verdween de mist en kwamen we boven het wolkendek uit op 2131m
Sommige wolkjes bleven nog even hangen, maar verdwenen door de zon
Onze vrienden waren er ook weer😃
Na een lange afdaling van 1000m via de bospaden kwamen we aan bij Granges d'Astau
Hier hebben we heerlijke truites genuttigd  en onze maagjes weer gevuld, om de beklimming weer in te gaan richting lac d'Oo.
Lac d'Oo
Helaas moesten we verder, omdat alles gesloten was voor een overnachting😔. Na een zware beklimming van extra 500m kwamen we om 18 uur aan bij Refuge d'Espingo
Hier hebben we na 10 uur wandelen onze pitamientjes weer naar binnen gewerkt. Die waren erg nodig vandaag😃
Totaal hebben we nu 244km gelopen en hebben we morgen onze laatste etappe tot Luchon. Een etappe van 19km. Vroeg wegwezen voor t laatste stuk👍
  • Via deze blog breng ik dagelijks verslag uit van mijn belevenissen zodat sponsoren nauw betrokken blijven bij onze tocht. Vergeet dus niet te sponsoren voor de kinderen met spierdystrofie die jaarlijks een week naar het Tesselhuus kunnen! 
  • IBAN NL58RABO0143295462 Stichting Evenementen Lions Venray met omschrijving "fundraise GR10"
Reacties

Populaire posts van deze blog

Wat zijn mijn overwegingen om de GR10 te gaan lopen en voor wie?

Voorbereiding 2e Tocht GR10 voor Spieren voor Spieren

14e en laatste wandeldag GR10 2017