6e wandeldag GR10

Vandaag vanuit Cauterets laat vertrokken om 10.30 vanwege de hoosbuien. Gelukkig een korte etappe van 17km met een duur van 6,5uur en 1287m klimmen.  Maar wat was dit een fantastisch mooie route! Absolute topklasse. Daverende Cascades (watervallen) in de smalle Vallee de Jeret, de oude boogbrug Pont d'Espagne, het ovale groenblauwe Lac de Gaube en supermooie omgeving. Jammer van het weer (regen, koud en mist) maar t kon de pret niet drukken. Als je hier ooit in buurt bent, loop dan dit gedeelte van de GR10!
Vanuit de erg gezellige Gites le Beau Soleil vertrokken we direct omhoog en moesten 1250m klimmen naar de Pont d'Espagne. Een paar sfeerbeelden:
De kerk van Cauterets
Cauterets in de regen😔
Verschillende watervallen.
Onderweg kom je nog eens van die lekker eigenwijze schapen tegen die niet opzij gaan😃
En natuurlijk de boogbrug Pont d'Espagne
Na 4 uur lopen kwamen we aan bij Lac de Gaube.
Hier vonden we kapitein eenoog, een borded collie die op zoek was naar zijn schapen. T is allemaal goedgekomen, want hij was gepensioneerd bij de Refuge bij t Lac.
Na het meer was het nog 5km tot aan de Refuge des Oulettes de Gaube op 2151m. Nog een mooi vervolg (helaas in de mist😔) Ijskoud was het hier, t leek wel winter. Geen telefoonbereik en geen wifi.
Maar bij onze aankomst is altijd het 1e wat we nodig hebben...... en dat hadden ze👍
Morgen weer vroeg uit de veren oom naar Gavarnie te vertrekken. Op dit moment hebben we 94km gelopen. Graag bedank ik degenen die reeds hebben gesponsord. Maar hoe meer er willen sponsoren, hoe beter. Hoe? Kijk dan op de 1e blog

 

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wat zijn mijn overwegingen om de GR10 te gaan lopen en voor wie?

Voorbereiding 2e Tocht GR10 voor Spieren voor Spieren

14e en laatste wandeldag GR10 2017