14e en laatste wandeldag GR10 2017

Alweer de laatste etappe van 2017. Van Refuge d'Espingo tot Bagneres de Luchon. Afstand 19km met 1000m klimmen en 1854m dalen. Tijdsduur 8 uur. Totaal hebben we nu 263km gelopen dwars door de Pyreneeen.
De etappe begon vanuit Espingo met de maan boven de toppen van de bergen en de klim naar Hourquette des Hounts-Secs op 2275m, gelegen op een smalle kam met smalle paden.
Boven zag je in de diepte nog lac d'Oo liggen. Het was een steile klim zoals je ziet😃
Na de top liepen we verder naar Col de la Coume de Bourg (2272m).
De zweetdruppels gutsten van mijn kop👍en het luie zweet kwam er allemaal uit.
Onderweg kwamen we nog een schaapherder tegen met die mooie keihard werkende boarded collies.
Onderweg nog wat gegeten en onze spulletjes gedroogd. Mijn camelbag was lek, dus 2,5 liter water in de rugzak gelopen😬
Daarna doorgelopen naar Super Bagneres, een klein skioord bij Luchon.
Na een zeer lange afdaling kwamen we aan in Bagneres du Luchon en hebben we ons laatste biertje genuttigd en onze voetjes wat rust gegeven. 
Mijn schoenen waren helemaal kapot gelopen en ben ze zeer dankbaar dat ze me op de eindbestemming hebben gebracht. Ze zijn in besloten kring begraven😔RIP: Dank lieve schoentjes.
De hele tocht was weer een geweldige ervaring met veel hoogtemeters en onverwachte ervaringen die niet te beschrijven zijn. Het wandelen in de bergen is een soort mediteren, waarbij je weer teruggaat naar de basis en je hoofd helemaal leegloopt en defragmenteert. Het is als het leven met pieken en dalen. Weg van de drukte en hectiek van het werk. Je beseft je ook weer hoe goed je het hebt en je graag inzet voor anderen die het wat minder hebben. Graag bedank ik degenen die mijn blog hebben gelezen en in het bijzonder de sponsoren. Het kan altijd nog😃Een klein bedrag is al een groot gebaar👍
  • Via deze blog brachten wij dagelijks verslag uit van onze belevenissen zodat sponsoren nauw betrokken waren bij onze tocht. Vergeet niet te sponsoren voor de kinderen met spierdystrofie die jaarlijks een week naar het Tesselhuus kunnen! 
  • IBAN NL58RABO0143295462 Stichting Evenementen Lions Venray met omschrijving "fundraise GR10"
2018 is de planning dat we met de 3e tocht gaan starten voor weer zo'n 250km👍👍👍

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wat zijn mijn overwegingen om de GR10 te gaan lopen en voor wie?

Voorbereiding 2e Tocht GR10 voor Spieren voor Spieren