1e wandeldag GR10

Vanochtend zijn we na een heerlijk ontbijtje vertrokken om 8.15 vanaf het startpunt van de GR10 in Hendaye. 
De zon was gelukkig doorgekomen na de mindere dag van gister. 20 graden gemiddeld, dus top wandelweertje. De tocht ging op en neer, met een paar steile stukken omhoog en naar beneden. Was opletten met vochtige paden(slipperig). De eerste steenmannetjes zijn aangevuld door Chrisje bovenop de 1e heuvel.
Na wat wilde paarden, waar Chris als "dierenliefhebber" met een grote boog omheen liep, supermooie bospaden
en heftige beklimmingen met mooi uitzicht op de Atlantische Oceaan
kwamen we een Randonneur tegen uit Hendaye, die ons alles haarfijn uitlegde waar we vanavond konden slapen. Een aantal keer kom je elkaar weer tegen bij rustpauzes­čśů. Goed om mn gebrekkige frans te oefenen.
Hierna zijn we doorgelopen richting col d'ibardin, een grensplaatsje tussen Spanje en Frankrijk met veel alcoholische drank en sigaretten. Mensen liepen daar met tassen vol naar buiten, alsof t gratis was. Wij hebben maar 2 flesjes water gekocht­čśâ voor onze camelbags. (Fantastische uitvinding trouwens) en een oeufje met fromages/jambon naar binnen gewerkt. Daarna doorgelopen naar Olhette, onze eindbestemming voor vandaag. Totaal 24,3 km gelopen, moe maar voldaan. Nu aan de sate babi droogvoer met water. Best lekker­čśâ. Morgen een tocht van rond de 20 km, verder de pyreneen in en meer de hoogte in. Kijk op Googlemaps (1e blog)naar de route (als je t zelf een keer wilt doen­čĹŹ)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Wat zijn mijn overwegingen om de GR10 te gaan lopen en voor wie?

Voorbereiding 2e Tocht GR10 voor Spieren voor Spieren

14e en laatste wandeldag GR10 2017