6e wandeldag GR10

Vandaag bij de bakker een ontbijtje gehaald (sandwich en croissant) en met Chris even langs de apotheek voor zijn knie onstekingsremmers gehaald, op advies van Dr. Vince😃. We vertrokken hierdoor wat later dan normaal 9.15 uur vanaf de Gites voor de Compostella wandelaars in St. Jean Pied de Port richting Kaskoleta.
Nadat we St. Jean Pied de Port verlaten hadden kwamen we direct alweer in een klimmetje terecht. De koeien keken ons al verbaasd na van "die zijn gek". (Klopt ook wel een beetje😃)
Het zonnetje brak door 23gr. En het was direct bloedjeheet op de helling. Wat zijn wij blij met onze camelbak (uitvinding vd eeuw) 
In plaatsje Esterencuby een potage (soepje) gegeten en en paar cola (=1pak suiker) naar binnen gewerkt, zodat we voor het volgende stuk weer wat energie hadden.
Onderweg naar boven kwamen we weer wat kadavers tegen (waarschijnlijk schapen), die helemaal tot op het bot kaalgevreten waren door de gieren. Mooie functie hebben die beesten toch wel. Ze houden alles netjes schoon👍
Het laatste stuk natuurlijk weer mooie uitzichten, maar het mooiste was ons slaapplekje vandaag bij Kaskoleta. Een gite op een supermooie locatie met onderstaand uitzicht. Onderweg kwamen we nog de eigenaresse tegen die boodschappen ging doen voor ons😃. Ons dagelijkse biertje was ze niet vergeten. Totaal 18,5km gelopen
Even nog ons dagelijkse was doen. Schone sokken zijn belangrijk! 
Na 6 dagen zit ons 1e weekje er weer op en hebben we onze baardjes eraf geschoren voor het nieuwe weekje😃
Nog wat eten met Gracie(onze gastvrouw vd Gite😃)
en dan weer vroeg naar ons bedje voor de zware tocht van morgen met 1400 hoogtemeters.Reacties

Populaire posts van deze blog

Wat zijn mijn overwegingen om de GR10 te gaan lopen en voor wie?

Voorbereiding 2e Tocht GR10 voor Spieren voor Spieren

14e en laatste wandeldag GR10 2017