7e wandeldag GR10

Allereerst willen we na onze 1e week onze sponsors bedanken die ons dagelijks weer moed geven om de GR10 te lopen. Wie gingen u voor? Peter Paul en Monique, Bas Bax, Jack en Mariette, Birgit, Ingrid, Det, Robert J, Marc, Kees en natuurlijk ook de bedrijven Nedasco (Aegon), ISP pensioenadviseurs, Home Invest, Treso. Onderaan de blogs kunt u via opmerkingen ons steunen of sponsorenšŸ‘. Vandaag hebben we gelopen van Kaskoleta tot aan Iraty (col Bagargiak). Totaal 21km
Ons ontbijt met een baguette, die je kon gebruiken als een honkbalknuppel, keuze tussen jam en jam, was overheerlijk en vulde ons buikje. Op het terrein van Kaskoleta ontmoetten wij nog een aantal jonge verliefde stelletjes die ook de GR10 lopen. Onderweg kom je elkaar dan een aantal keer tegen tijdens de rustpauzes en deel je je ervaringen. Hieronder Kaskoleta:
Het was een mooie gevarieerde etappe, maar ook een hele zware. Direct vanaf de start stegen we naar 1446m hoogte, om de spiertjes warm te krijgen. We gingen door het wolkendek heen en kwamen "uber den wolken" (onze winterhitšŸ˜ƒ)
Via Col d'Ithurramburu (820m) gingen we door naar Col d'Irau (1008m) en door richting Occabe (1466m). Het nadeel is dat alles wat je omhoog gaat moet je ook weer een stukje omlaag, waarna je weer omhoog moet. Een flink aantal hoogtemeters dus! We houden het bewust niet meer bij, want dan wordt je echt gek. Onderweg moet je goed opletten dat je de bordjes niet mist, anders loop je al snel een paar km verkeerd.
Af en toe kwamen we irritante koeien tegen die ons er niet door lieten en wat luie ezels.
Chris mocht de steenmannetjes weer aanvullenšŸ˜ƒ
Ook onze gieren waren weer talrijk aanwezig geweest. 
Het gevarieerde van de route was dat je bijna iedere 3km wel in een andere omgeving kwam. Eerst de bergen, daarna bij de afdaling het bos en na het bos soms een meertje of beekje. Het is erg rustig, dus af en toe geniet je van de stilte (als ik niet aan het zingen ben). We volgen nl. de route van de club van rood en witšŸ˜„
Na onze afdaling van 1400m kwamen we aan bij een klein tentje Le Kayolar, waar we heerlijke Truites hebben gegeten voor een spotprijsje van € 9. En natuurlijk onze suikers (cola)
Toen we dachten dat we nog maar 3km hoefden te lopen, waren we vergeten dat dit alleen omhoog ging tot aan Col Bagargiak (1327m)šŸ˜. Moe maar voldaan hebben we toch ons biertje weer kunnen ritselen en direct mijn blog kunnen schrijven.
Wij gaan nu aan de was en graag tot morgen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Wat zijn mijn overwegingen om de GR10 te gaan lopen en voor wie?

Voorbereiding 2e Tocht GR10 voor Spieren voor Spieren

14e en laatste wandeldag GR10 2017